Lekkere wijn bij hapjes

Hapjes zijn lekker en echte smaakmakers, net zoals de wijn. In combinatie beleef je een echte smaaksensatie. Het is belangrijk om lekkere wijn te nuttigen bij een hapje. Kies daarom de juiste wijn. In dit artikelen geven we enkele tips voor heerlijke wijn bij hapjes.

Ga je voor een toegankelijke wijn?

Je besteedt hoogstwaarschijnlijk veel liefde aan het maken van je hapjes, dan is het ook belangrijk dat je gaat voor een wijn die erbij past. Maar jouw smaak is niet die van een ander. Ga voor een toegankelijke wijn. Op deze manier kunnen je gasten ook genieten en leg je jouw smaak niet te veel op andere. Kies voor iets met body, maar zorg ervoor dat de wijn niet te overheersend is qua smaak. Tip: Probeer eens Ramon Bilbao wijn. Deze wijn is het aanradne meer dan waard!

Kies je een witte- of rode wijn? Of ga je voor zoet- of droog?

Het is belangrijk dat je een wijn kiest die past bij de hapjes zelf. Kies geen zoete wijn als je al zoete hapjes hebt. Ga dan voor een wat mildere wijn. Wil je een droge nasmaak? Ga dan voor een wat drogere wijn. Het is slim om de wijnen van te voren even te proeven. Ga na wat je bij het gerecht vindt passen en wat er lekker bij smaakt. Zo vind je een lekkere wijn voor bij je hapjes. Bepaal aan de hand van de smaken of je gaat voor een rode- of witte wijn.

Kies je voor bubbels?

Het kan natuurlijk zijn dat je iets te vieren hebt. Of je wilt gewoon een heerlijke champagne drinken. Je kunt voor bubbels kiezen, kies dan wel de juiste en niet een zware bubbel. Je kunt ook kiezen voor prosecco crémant. Deze wijnen zijn heerlijk omdat je in de buurt zitten van wijnen met fruit smaak. Kies voor iets wat niet te intens is en bij de smaak van het hapje past. Denk daarbij ook aan de bite van het hapje. Mousserende wijnen zijn heerlijk bij hapjes. Het geeft je hapje net die extra touch.

Plaats een reactie